Dienstag, 11. April 2017

Ruže pre Lieberknechta a horor na záver

Neskutočný horor to všetko uzavrel, sezóna v Nemecku je minulosťou. Pel-mel kuriozít a zvláštností preberá v ohliadnutie za uplynulým ročníkom prvej a druhej bundesligy komentátor českej verzie Eurosportu Václav Procházka.
Odveta druholigovej baráže medzi Bielefeld a Darmstadt nebola pre slabšie nátury. Kto by sa po prvých zápasoch nazdal, že súboj tejto dvojky dramatickosťou ďaleko predčí ten, ktorý o deň skôr zviedol Fürth s Hamburgom.V ňom nakoniec boli úspešnejší futbaloví dinosaury zo severu Nemecka, ale ich bitka s Frankami, čo sa týka dramatickosti, bola slabým odvarom v porovnaní s duelom, ktorý nakoniec v predĺžení po divokých zvratoch vyznel pre doteraz treťoligový Darmstadt. Ani domáci prehra 1: 3 ho nezastavila v rozlete. Naozaj mimoriadna bodka za dianím na nemeckej klubovej scéne!
FANTASTICKÝ DEBUT V BL. Pierre-Emerick Aubameyang zažil parádnu premiéru v BL. Hetrikom v prvom kole po mohol Dortmunde k výhre nad Augsburg 4: 0. Ale potom sa to zaseklo. A problémy s marodnou obranou Dortmund nepustili do boja o titul s Bayernom.Rozhodnuté bolo nečakane skoro. Škoda.
GUARDIOLŮV VEĽKÝ NÁSTUP A (malé) PÁD. Bayern pod koučom Pepem Guardiolom suverénne doletel pre titul, ale potom začal tápať. Koniec v LM, straty doma…Až zisk Nemeckého pohára - zdá sa - je dostatočne účinným prostriedkom na (chvíľkové?) Zatvorenie úst kritikom Guardiolu, o ktorého páde sa začalo hovoriť. Nemecky sa v Bavorsku naučil už tak výborne, že mu to nemohlo uniknúť.
A EŠTE BAYERN. V mizériu prišiel aj koniec veľkolepé série. Prvýkrát od jesene 2012 a po 53 zápasoch prehral, ​​a to vo 29. kole v Augsburgu. Uli Hoeneß tiež opustil v polovici marca kreslo prezidenta klubu po tom, čo bol odsúdený za daňové úniky. Od 25.kolesá už neusedá na svoje tradičné miesto v Allianz Aréne. Že by snáď aj basa pre šéfa mala negatívny účinok na mužstvo?
prepadák žeravého TOVAR. Marc-André ter Stegen a René Adler mali občas čierne svedomie, ale ťažko by ste v sezóne hľadali väčšie Golmanský prepadák než ten, ktorý predviedol v 10. kole proti Hamburgu Oliver Baumann z Freiburgu. Tri desivé minely, prehra 0: 3…Ale napriek tomu si zachoval povesť žeravého tovaru, ktoré našlo nového majiteľa - Hoffenheim.
GÓL NEGÓL. Stefan Kießling si v 9. kole pripísal gól negól v zápase s Hoffenheimom. Loptu prešiel do brány z boku dierou v sieti, arbiter Felix Brych to nevidel, bola to hanba ako hrom.Trefa ovplyvnila výsledok, úvahy o opakovanie zápasu ale vzali za svoje. Snáď pre prípad, že by rozhodcovia nabudúce videl lepšie a Kiessling neuznal aj takúto trefu, si Leverkusen vydal ďalšieho strelca - Josipa Drmiće zo zostupujúceho Norimbergu. Techniku ​​potvrdzujúci dosiahnutí gólu nemeckej kluby v sezóne hromadne odmietli.
rekordný p okutové kopy. Štrnástej koleso sa zapísalo do histórie prívalom penált. Kopalo sa ich v ňom hneď osem. V zápasoch Hoffenheim - Brémy (4: 4) a Mainz - Dortmund (1: 3) po troch, v dueloch Wolfsburg - Hamburg (1: 1) a Schalke - Stuttgart (3: 0) po jednom.
NORIMBERG PÁD "ozdobil" MIMORIADNU SÉRIÍ. Franský klub zaznamenal jeseň bez jedinej výhry.Sériu korunoval v 16. kole, kedy viedol 3: 0 nad Hannoverom. Za tohto stavu ešte trafil brvno a potom třígólový náskok hodil do kanála. A potom aj účasť v bundeslige…
DAL GÓL A HNEĎ bol vylúčený. Sejad salihović z Hoffenheimu v treťom kole premenil penaltu v 10. minúte a pri oslave dal facku protihráčmi z Freiburgu. Arbiter tasil červenú kartu. V divokom zápase (3: 3) boli nakoniec celkom tri vylúčenia.
odvolanie ČERVENÁ KARTA. Ondřej Petrák z Norimbergu si v 19.kole pre zmenu vydýchol, od rozhodcu Michaela Weinera už dostal červenú kartu za ruku, ale rozhodca vylúčenie vzal späť potom, čo sa ukázalo, že asistent mával ofsajd jedného z hráčov Herthy, ktorá nakoniec podľahla 1: 3.
brvnom DVAKRÁT POČAS SEKUNDY. Ivica Olić z Wolfsburgu trafil dvakrát brvno počas jedinej sekundy v stretnutí 29. kola v Dortmunde. Po svojom vedúcom góle tak premárnil šancu navýšiť vedenie svojho tímu, ktorý nakoniec padol 1: 2. Jeho spoluhráč Ivan Perišić má pre zmenu na konte inú kuriozitu: jedinou ranou dokázal postupne trafiť obe tyče aj brvno. Kúzelník…
PRVÝ DOTYK A GÓL.Miloš Jojić, zimné posila Dortmunde, vôbec prvým dotykom s loptou na bundesligovej scéne zaznamenal gól. Striedajúci hráč dával na konečných 4: 0 v 68. minúte po pár sekundách na ihrisku v stretnutí 21. kola s Frankfurtom. Prísľub pre lepšiu (majstrovské) časy Dortmunde?
TRI nepremenenej PENALTY. V zápase 22. kola Norimberg - Braunschweig (2: 1), postupne nedali hostia Kumbela a Bičakčić, potom ani domáce Kiyotak a. Braunschweigu chýbali aspoň k baráži tri body…
VÝNIMOČNÉ GESTO FAIR PLAY. Kapitán Brém Aaron Hunt odmietol penaltu, ktorú nariadil rozhodca Manuel Gräfe. V 75. minúte záchranárskeho súboje s Norimbergom v 24.kole Hunt spadol vo vápne po ľahkom kontakte s Javierom pinoly. Podobne sa Brémy zachovali aj v roku 2005, kedy Miroslav Klose v zápase s Bielefelde presvedčil rozhodcu, že penaltu nariadil nesprávne. Pre divákov, ktorí vnímajú hlavne českú futbalovú realitu, to muselo byť sci-fi.
SÚBOJ S kameramani. Kapitán Hoffenheimu Andreas Beck sa v jarnom zápase proti Mainz nepríjemne zrazil s kameramanom. Za balónom letel bezhlavo a vzal to oblúkom mimo hraciu plochu, až zostrelil kameramana, ktorý musel nechať náčinie na mieste a mieril do nemocnice. Beck sa otrepal a hral ďalej.
FANTÁZIA. Žiadna zloba po zostupe.Torsten Lieberknecht, sympatický kouč Braunschweigu, si s hráčmi po poslednom prehratom zápase v Hoff enheimu vychutnával ovácie kotla a od malé dievčatká, ktorú ochranka pustila na hraciu plochu, dostal žlutomodrá ružu. Koniec skoro dojemný.
ŠTYRI TRENÉŘI ZA SEZÓNU. Hamburg v jedinej sezóne mal na lavičke štyri kouča (Fink, van Marwijk, Slomka a k tomu ešte dočasnej záskok Cardoza). Nie je to absolútny rekord, ale mimoriadnosť určite. Nechýbalo veľa a Hamburg sa provyměňoval až o súťaž nižšie. Ale pre HSV koniec dobrý, všetko dobré. Klub ďalej ako jediný neopustil 1. BL. Aspoň nejaké istoty na tom svete zostávajú.
O hororu v Bielefelde už som sa zmienil.Dovidenia pri 52.

ročníku najvyššej nemeckej súťaže.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen